Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bekend Nederland rouwt om jeugdidool Olivia Newton-John

Bekende Nederlanders hebben maandagavond op sociale media verdrietig gereageerd op het overlijden van Olivia Newton-John. De actrice en zangeres, bekend van haar rol als Sandy in de musicalfilm Grease uit 1978, overleed maandag op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.
Door onze entertainmentredactie

Bettina Holwerda, die in 2008 de rol van Sandy speelde in de Nederlandse uitvoering van de musical Grease, deelt op Instagram een foto van Newton-John. "De enige echte Sandy. Wat een voorbeeld, wat een ster", schrijft ze erbij.

"Voor altijd Sandy. R.I.P. Olivia Newton-John", schrijft Holwerda's echtgenoot Jim Bakkum, die in 2008 de rol van Danny vertolkte.

"Een jeugdidool is er niet meer", twittert radio-dj Erik de Zwart, die warme herinneringen koestert aan Newton-John. "Heb haar een keer ontmoet en mogen interviewen in Ahoy. Een legende."

"Ik was smoorverliefd op Olivia Newton-John uit Grease", deelt acteur Diederik Ebbinge. "Op het verlegen kakmeisje dan. Toen ze op het eind strak in het leer en in de krul op die kermis verscheen was de lol er voor mij volledig af."

"Wat een drama. Veel te jong", zegt NPO Radio 2-jock Jeroen van Inkel. "Oprecht jammer en verdrietig", vindt oud-presentator Jan de Hoop. "Een mooi mens Olivia gaat veel te vroeg van ons heen."


Lees meer over:

Olivia Newton-JohnFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen