Een oud-deelnemer van The voice of Holland heeft vrijdag aangifte van aanranding gedaan tegen een regisseur van het RTL-programma. Dat bevestigt advocaat Sébas Diekstra aan NU.nl na berichtgeving hierover van het AD.

Het is de eerste aangifte tegen de regisseur in de zaak rond vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het tv-programma.

In de uitzending van het YouTube-programma BOOS dat vorige week donderdag online kwam, werd duidelijk dat de afgelopen maanden zo'n vijftien mensen zich hadden gemeld met klachten over de regisseur. De man zou geregeld ongepaste opmerkingen van seksuele aard hebben gemaakt tegen kandidates van de talentenjacht.

Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenste handtastelijkheden. De aangifte van vrijdag is niet gedaan door een van de vrouwen uit de uitzending van BOOS, bevestigt Diekstra.

In de uitzending van BOOS reageerde de regisseur schriftelijk via zijn advocaat. Hij zei zich niet te herkennen in de beschuldigingen en deze "ten stelligste" te ontkennen. Eerder deze week vertelde de regisseur in een interview met het AD "dat hij nooit iets verkeerd gedaan heeft". De man stelt dat hij "amicaal" is, "maar dat dat nooit een probleem was".