Robbie Williams veilt drie werken van de beroemde kunstenaar Banksy uit zijn persoonlijke collectie. Deze doeken zijn gezamenlijk 10 miljoen pond (bijna 12 miljoen euro) waard en zullen op 2 maart worden verkocht bij veilinghuis Sotheby's in Londen, melden Britse media.

Williams verkoopt het werk Kissing Coppers, van twee politiemannen die elkaar zoenen, Vandalised Oils (Choppers), een olieverfschilderij van een landschap waarboven legerhelikopters vliegen, en Girl With Balloon, waarop een meisje te zien is dat haar rode ballon verliest.

De Britse zanger kreeg de drie doeken van de kunstenaar zelf. De schilderijen combineren volgens Williams drie dingen waar hij erg van houdt. "Hiphopcultuur, stoutheid en comedy." Hij verkoopt de werken om een eigen kunstproject te financieren en om nieuwe kunstwerken te kunnen kopen.

Voorafgaand aan de veiling worden de schilderijen van zaterdag tot en met vrijdag tentoongesteld bij Sotheby's in New York. Daarna zijn ze te zien in de Sotheby's-vestiging in Hongkong. In Londen zijn de doeken vanaf 22 februari tot aan de veiling op 2 maart te zien.