Met zijn nummer Watermelon Sugar staat Harry Styles voor het eerst boven aan de Amerikaanse Billboard Hot 100. Niet eerder voerde de Brit de belangrijkste Amerikaanse hitlijst aan, ook niet met One Direction.

De 26-jarige zanger steeg deze week van de zevende naar de eerste plek met zijn single die al in november 2019 verscheen. Hiervoor was zijn hoogst genoteerde genoteerde positie de vierde plek, die behaalde hij in 2017 met zijn eerste solosingle Sign of the Times. Eerder dit jaar stond de zanger op de zesde plaats met Adore You. Dat nummer komt net als Watermelon Sugar van zijn tweede soloalbum Fine Line.

Styles is het tweede oud-lid van One Direction dat de Billboard Hot 100 aanvoert. Zayn Malik deed dit in 2016 met het nummer Pillowtalk.

One Direction behaalde nooit een nummer 1-positie in de VS. Wel scoorde de boyband in 2013 een tweede plek met het nummer Best Song Ever. Ook met vijf andere nummers stond de groep in de top tien. Drie jaar later kondigde de band aan een pauze te nemen. De groep heeft sindsdien geen nieuw werk meer uitgebracht. Kort voor de pauze stapte Malik uit de band.