De Broadwaymusical Frozen keert na de sluiting niet terug, hebben de producers donderdag bekendgemaakt. Het is de eerste musical die door het coronavirus geen mogelijkheid ziet om terug te keren in de New Yorkse theaters, schrijft The Hollywood Reporter.

"Toen we in de zomer van 2013 met Frozen aan de weg naar Broadway begonnen, konden we ons twee dingen niet voorstellen: dat we snel vijf wereldwijde producties zouden hebben, en dat een wereldwijde pandemie de economie zodanig zou beïnvloeden dat het opvoeren van drie Disney-shows op Broadway onhoudbaar zou worden", aldus topman Thomas Schumacher in een reactie.

De laatste voorstelling van de musical werd op 11 maart opgevoerd. Bezoekers die al een ticket hadden gekocht voor een geplande show, krijgen hun geld terug.

Eerder werd bekend dat twee toneelstukken die voor de coronacrisis in première gingen, een nieuwe productie van Who's Afraid of Virginia Woolf en de nieuwe Britse comedy Hangmen, niet terug zouden keren zodra Broadway weer opent.

Broadway sloot op 12 maart de deuren vanwege het coronavirus. De 41 New Yorkse theaters blijven in ieder geval tot 6 september gesloten.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.