Het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar in mei in Rotterdam Ahoy zou plaatsvinden, gaat vanwege het coronavirus niet door. Dat bevestigt de organisatie van het Songfestival woensdag op Twitter.

"Met grote spijt kondigen we aan dat we het Songfestival in Rotterdam moeten annuleren", is te lezen in het persbericht.

De organisatie heeft de afgelopen weken diverse opties besproken om het festival toch te kunnen laten doorgaan.

De maatregelen die momenteel in Europa gelden, hebben ertoe geleid dat de European Broadcasting Union (EBU) "het moeilijke besluit" heeft moeten nemen om dit jaar de liveshow te schrappen.

Songfestival afgelast: Blijft Jeangu de Nederlandse deelnemer?
316
Songfestival afgelast: Blijft Jeangu de Nederlandse deelnemer?

AVROTROS blijft achter inzending Jeangu Macrooy staan

De EBU blijft in gesprek met de NPO, NOS, AVROTROS en de gemeente Rotterdam. De wil is er om het festival in 2021 alsnog in Rotterdam te organiseren. "We willen graag onze eer bewijzen aan het organisatieteam in Nederland en alle anderen die zo hard hebben gewerkt aan het plannen van dit evenement."

Momenteel wordt bekeken of mensen die een kaartje hebben gekocht hun geld terugkrijgen of dat hun ticket geldig blijft voor de show in 2021. Wanneer hier nieuws over is, worden tickethouders op de hoogte gesteld via het e-mailadres dat ze hebben gebruikt om hun aankoop te doen.

Jeangu Macrooy zou namens Nederland meedoen aan de liedjeswedstrijd met het nummer Grow. AVROTROS heeft al bevestigd ook in 2021 met Macrooy te willen werken. "AVROTROS blijft achter onze Nederlandse inzending staan en zet graag in 2021 met nieuwe energie en veel passie de samenwerking met Jeangu voort", laat een woordvoerder weten.

De organisatie van het Songfestival gaat nog in beraad over de mogelijkheid voor artiesten om hun lied te behouden voor de editie van volgend jaar.

Nederland mocht het Songfestival organiseren dankzij de winst van Duncan Laurence van vorig jaar in Tel Aviv, waar hij de hoogste score behaalde met Arcade. De halve finales van de wedstrijd in 2020 stonden gepland op 12 en 14 mei en de finale zou plaatsvinden op 16 mei.

Bekijk de videoclip van Jeangu Macrooys nummer Grow
200
Bekijk de videoclip van Jeangu Macrooys nummer Grow