Zangeres Floor Jansen heeft de Popprijs 2019 gewonnen, werd zaterdagavond bekendgemaakt op het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Jansen is sinds 2012 de zangeres van de Finse metalband Nightwish en al tientallen jaren een bekend gezicht in de metalscene. Bij het Nederlandse publiek raakte ze het afgelopen jaar vooral bekend door haar deelname aan het televisieprogramma Beste Zangers. Volgens de jury heeft Jansen zich bewezen "als een van de beste, meest veelzijdige zangeressen in Nederland".

Jansen kon zelf niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar zei in een videoboodschap zich "verschrikkelijk vereerd" te voelen om de prijs te mogen ontvangen.

De Popprijs wordt elk jaar uitgereikt aan een band of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek . De winnaar krijgt een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay.

Jansen volgt rapper Ronnie Flex op, die vorig jaar de Popprijs kreeg. Eerder wonnen onder anderen Anouk, Tiësto, Kensington en Martin Garrix.

Floor Jansen en Henk Poort zingen Phantom of the Opera
262
Video
Floor Jansen en Henk Poort zingen Phantom of the Opera