Acteur Cuba Gooding jr. is door nog zeven vrouwen aangeklaagd voor seksueel wangedrag. Het aantal beschuldigingen staat nu op 22. Dat meldt Page Six naar aanleiding van rechtbankdocumenten.

Een van de recentste aanklachten is van een vrouw die in 2009 tijdens het Sundance Filmfestival zou zijn lastiggevallen door de acteur. Gooding jr. zou haar hebben betast, gezoend en haar panty kapot hebben getrokken. Nadat de vrouw hem beet, zou hij zijn gestopt.

De acteur staat al terecht voor zes aanklachten van seksueel wangedrag bij drie verschillende vrouwen. Officieren van justitie vragen de rechter nu om de aantijgingen van de andere negentien aanklagers ook in overweging te nemen tijdens het proces.

De advocaat van Gooding, Mark Heller, zei maandag in een verklaring dat zijn cliënt alle beschuldigingen van crimineel gedrag ontkent. "Nu ineens komen allerlei mensen naar voren om een valse beschuldiging te doen. Dat komt helaas vaker voor als een beroemdheid wordt aangeklaagd", aldus Heller.

De Oscar-winnaar, onder meer bekend door Jerry Maguire, Pearl Harbor en de serie American Crime Story, moet zich 22 januari 2020 melden in de rechtbank. Als hij schuldig wordt bevonden, zou hij een maximale celstraf van een jaar en drie maanden kunnen krijgen.