K-popzangeres Goo Hara is zondag dood gevonden in haar appartement in Seoul, bevestigt de lokale politie. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

Goo Hara, die in het echt Goo Ha-ra heette, werd in 2008 lid van de popgroep Kara. In 2015 verliet ze de groep en maakte ze haar debuut als soloartiest. Ook acteerde ze in diverse films en televisieseries.

De politie heeft nog geen uitspraak over de doodsoorzaak gedaan. Wel is bekend dat ze in maart van dit jaar een poging tot zelfmoord deed, nadat een ex-vriend had geprobeerd haar af te persen. Hij dreigde met geweld en met het publiceren van een seksvideo. Het management van Goo beëindigde daarop haar contract.

Goo was goed bevriend met de popster en actrice Sulli, die in oktober van dit jaar op 25-jarige leeftijd zelfmoord heeft gepleegd. Sulli, die in het echt Choi Jin-ri heette, werd in de conservatieve pers en online vaak bekritiseerd vanwege haar uitgesproken persoonlijkheid en vrijgevochten imago.

Na de dood van haar vriendin Sulli verscheen Goo huilend in een video op Instagram, waarin ze vertelde dat het goed met haar ging en dat ze nog harder zou gaan werken.

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 0900-0113.