De gemeente Rotterdam heeft de dekking van 15,5 miljoen euro voor het Eurovisie Songfestival rond, bevestigt een woordvoerder van wethouder Said Kasmi (Toerisme) donderdag na berichtgeving door het AD.

Een groot deel van het bedrag, 11,4 miljoen euro, komt uit de post algemene middelen van de gemeente.

De rest van de 15,5 miljoen komt uit het evenementenbudget en het cultuurbudget. Ook draagt de provincie Zuid-Holland 1 miljoen euro bij.

Het geld wordt geïnvesteerd in onder meer veiligheid, hospitality en een randprogramma voor Rotterdammers en bezoekers van de stad.

Hierom heeft Rotterdam de Songfestival-strijd gewonnen
276
Hierom heeft Rotterdam de Songfestival-strijd gewonnen

Songfestival vindt plaats in Ahoy

Het Songfestival zal worden georganiseerd in Ahoy, waar eerder grote evenementen als Vrienden van Amstel Live, de kersteditie van Toppers in Concert en North Sea Jazz plaatsvonden. De eerste halve finale vindt op 12 mei plaats, de tweede halve finale op 14 mei en de finale op 16 mei.

Duncan Laurence won het muziekevenement dit jaar in Tel Aviv met zijn nummer Arcade en sleepte daarmee de organisatie van het Songfestival voor Nederland binnen. Hij was de eerste Nederlandse winnaar in 44 jaar tijd. Door zijn winst is Nederland automatisch geplaatst voor de finale.