Cabaretier Peter Pannekoek wil graag eens een horrorfilm maken, vertelt hij zaterdag in een interview met Trouw.

De 33-jarige cabaretier legt uit waar zijn liefde voor het griezelgenre vandaan komt. "Het is, naast comedy, het enige genre dat pure emotie losmaakt. Het is toch raar dat je alle lof krijgt en voor prijzen wordt genomineerd als je iets moois, liefs of schattigs hebt gemaakt, terwijl een briljante, gruwelijke film zelden aandacht krijgt? En het heeft niets met agressie te maken; ik word er gewoon gelukkig van als iemand iets origineels bedenkt."

"Niet wéér een afgehakt hoofd", gaat Pannekoek verder. "Daar kijkt niemand meer van op. Dat viel me trouwens ook zo tegen van IS: onthoofden, levend verbranden, levend verdrinken, maar veel verder kwamen ze niet. Wat een gebrek aan originaliteit! Ze zijn nog actief, onze zogenaamde handelaren in angst, dus ik wil ze niet op ideeën brengen, maar als je de westerse samenleving écht wil schokken, kan ik wel een paar ziekere dingen bedenken."

Concrete plannen voor een speelfilm lijken er nog niet te zien. Naast Pannekoek zijn er meer Nederlandse cabaretiers die zich op film hebben gestort. Eerder regisseerde Theo Maassen al de zwarte comedy Billy en had Jandino Asporaat succes met twee Bon Bini Holland-films. Volgend jaar maakt Herman Finkers zijn filmdebuut in de tragicomedy De beentjes van St. Hildegard.