Breda is niet langer kandidaat voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020. De financiële risico's die bij het organiseren van het evenement horen, zijn te groot voor de stad.

"Uit een nadere toelichting op de spelregels van dit bijzondere evenement lijkt het erop dat de totale garantie voor het aanzienlijke bedrag eenzijdig door de gemeente afgegeven moet worden. Dit is niet realistisch", meldt Daan Quaars, verantwoordelijk wethouder van de gemeente Breda.

Breda zegt wel de organiserende stad te willen ondersteunen om er qua promotie voor Nederland het beste uit te halen. Momenteel hebben Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Maastricht/Limburg, Rotterdam en Utrecht zich aangemeld voor de organisatie van het evenement.

Vorige week werd bekend dat Den Haag ook niet meer in de running is voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. De stad had geen geschikte locatie gevonden.

Steden hebben tot 10 juli de tijd om zogeheten bidbooks in te leveren, waarin ze uiteenzetten hoe en waar ze van plan zijn het evenement te organiseren. De NPO, NOS en AVROTROS streven ernaar in augustus bekend te maken welke stad het Eurovisie Songfestival zal organiseren.