De Amerikaanse r&b-zanger R. Kelly is opnieuw aangeklaagd. Hij zou in 2010 een meisje van tussen de dertien en zestien jaar oud seksueel hebben misbruikt. In totaal gaat het om elf nieuwe aanklachten tegen de zanger, melden diverse Amerikaanse media vrijdag.

Bij vier van de aanklachten gaat het om een zogeheten Class X-misdrijf, de zwaarste categorie misdrijven in de Verenigde Staten.

Als Kelly schuldig wordt bevonden, dan hangt hem een celstraf van minimaal zes tot dertig jaar boven het hoofd.

Vier vrouwen beschuldigden de zanger al eerder van seksueel misbruik. Drie van hen waren minderjarig toen zij misbruikt zouden zijn. Het gaat om misbruik in de periode tussen 1998 en 2010. Voor die tien aanklachten moet R. Kelly zich begin juni verantwoorden in de rechtszaal.

De r&b-zanger heeft altijd gezegd onschuldig te zijn en werd meerdere malen emotioneel toen hij ernaar werd gevraagd.

R. Kelly in tranen tijdens interview na vragen over misbruik
67
R. Kelly in tranen tijdens interview na vragen over misbruik

Volgens de advocaat van Kelly gaan de nieuwe aanklachten om dezelfde voorvallen waarvoor de zanger al is aangeklaagd. "Het gaat om hetzelfde verwijt, hij wordt alleen op een andere manier aangeklaagd. Het gaat om hetzelfde vermeende slachtoffer, hetzelfde tijdsbestek en dezelfde feiten. We verwachten hetzelfde resultaat", aldus advocaat Steve Greenberg.

R. Kelly in het nauw: Van 'Prince of Pillow Talk' tot paria
134
R. Kelly in het nauw: Van 'Prince of Pillow Talk' tot paria