De stad Chicago heeft een bedrag van meer dan 115.000 euro geëist van acteur Jussie Smollett. Dit gebeurt nadat de aanklachten tegen hem eerder deze week werden ingetrokken.

TMZ meldt dat Smollett een brief heeft ontvangen van de Chicago Corporation Counsel. Daarin staat dat hij het bedrag moet betalen om de uren die de politie van Chicago in zijn vermeende valse aangifte heeft gestoken te compenseren.

In de brief valt te lezen wat Smollett precies wordt verweten. "Meer dan twintig detectives en politieagenten hebben zich weken ingezet om je valse aangifte te onderzoeken."

De acteur, bekend van de serie Empire, werd verdacht van het in scène zetten van een aanval tegen hem met een racistisch en homofoob motief. Hoewel Smollett niet verder zal worden vervolgd in de eerdere zaak die tegen hem werd aangespannen, geloven de aanklagers niet in zijn onschuld.

Smollett wordt opgeroepen het bedrag binnen zeven dagen te betalen. Als hij dit niet doet, loopt hij alsnog het risico om te worden aangeklaagd door de stad Chicago. Een woordvoerder van Smollett heeft aan TMZ laten weten dat hij niet van plan is het bedrag te betalen, omdat hij onschuldig is en al genoeg geleden heeft.