De nieuwe streamingdienst Disney+ gaat straks alle films van het mediabedrijf bevatten. Dat maakte Disney-topman Bob Iger donderdag bekend tijdens een bijeenkomst.

Tot nu toe maakte het mediabedrijf zijn producties slechts om de zoveel jaar beschikbaar, maar met Disney+ komt daar verandering in. Op het mediaplatform zullen bovendien nieuwe films binnen een jaar na hun première online verschijnen, aldus Iger.

Eerder lieten ingewijden aan de Amerikaanse nieuwssite The Information weten dat Disney van plan zou zijn om de streamingdienst op een onbekend moment in 2019 in Nederland uit te brengen. Later in het jaar zou Disney+ ook beschikbaar moeten worden in de Verenigde Staten.

Met de stap zou Disney willen voorkomen dat het betreden van de competitieve Amerikaanse markt gepaard gaat met technische problemen. In de VS zijn meerdere grote streamingdiensten actief, zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime Video.

Met Disney+ wil het mediabedrijf een eigen platform aanbieden, waar onder meer films uit de Marvel- en Star Wars-franchises te zien zullen zijn.