De makers van The Simpsons hebben een aflevering waar Michael Jackson zijn stem aan leende uit de roulatie gehaald wegens de recente beschuldigingen van misbruik door de zanger.

In de bewuste aflevering uit 1991, genaamd Stark Raving Rad, geeft Jackson zijn stem aan het karakter Leon Kompowsky, die Homer Simpson tegenkomt in een psychiatrische kliniek. Simpson brengt Kompowsky, een man die claimt Jackson te zijn, mee naar zijn huis.

"Het was de enige juiste beslissing", aldus uitvoerend producent James L. Brooks tegenover The Wall Street Journal. Volgens Brooks delen zijn collega-producenten Matt Groening en Al Jean zijn mening. "Zij denken er precies hetzelfde over."

Jackson tien jaar na overlijden weer onder vuur

Brooks laat weten de aflevering altijd erg speciaal te hebben gevonden, maar dat hij niet anders kan dan de aflevering terugtrekken. "Ik ben absoluut tegen boekverbranding. Maar dit is ons boek en wij hebben het recht er een hoofdstuk uit te halen", aldus de producent tegen de krant.

De in 2009 overleden Jackson ligt sinds kort weer onder vuur na het verschijnen van de documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen de zanger ervan beschuldigen hen jarenlang seksueel misbruikt te hebben.