De Britse tournee van de in opspraak geraakte zanger Ryan Adams is afgelast. Dat maakt de Londense zaal Royal Albert Hall vrijdag bekend op Twitter.

"De Ryan Adams-tournee in Engeland en Ierland is afgelast. Mensen met kaartjes kunnen maandag hun geld terugkrijgen bij de officiële verkooppunten", meldt de zaal.

De afgelopen week klaagden meerdere mensen op sociale media dat ze hun geld terug wilden. Meerdere concertzalen en Ticketmaster weigerden destijds te reageren op vragen van de Britse pers over de tournee van de zanger.

Alleen Royal Albert Hall liet tegenover Pitchfork weten op de hoogte te zijn van de beschuldigingen aan Adams' adres, maar desondanks geen commentaar te kunnen geven.

Adams beschuldigd van seksueel machtsmisbruik

De Engelse concerten van de zanger werden gepland vóór de publicatie van het The New York Times-artikel waarin Adams door meerdere vrouwen beschuldigd werd van seksueel machtsmisbruik.

Na publicatie van het artikel werd de release van Adams' nieuwe album Big Colors, dat gepland was voor 19 april, uitgesteld. Ook trokken drie leveranciers van muziekapparatuur enkele producten die de naam van de singer-songwriter dragen terug.