Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Reportageserie: Food CIA

19.55-20.25 op NPO 3

Mononatriumglutamaat is populair in de Aziatische keuken. Deze smaakversterker is beter bekend als ve-tsin. Jimmy Doherty van Food CIA reist af naar Thailand om te ontdekken of het terecht is dat het goedje zo wordt verguisd. Kate Quilton zoekt in het regenwoud uit hoe radioactief paranoten zijn.

Houd je van kookprogramma’s? Bekijk dan ook dit lijstje met de vijf beste docu’s over eten bij Netflix

Reportage: Pauw op Sint-Maarten

22.10-23.05 op NPO 1

Op zes september 2017 raasde orkaan Irma over het eiland Sint-Maarten. Het aantal doden viel mee, maar de schade was enorm. Jeroen Pauw gaat kijken hoe het staat met de wederopbouw.

Film: The Hobbit: The Battle Of The Five Armies

20.30-23.40 op Net 5

Bilbo Baggins en zijn reisgenoten worden gedwongen om deel te nemen in een oorlog. Ook moeten ze voorkomen dat de Lonely Mountain in handen valt van een toenemende duisternis.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen.

Reportageserie: Eindelijk thuis

21.15-22.10 op NPO 1

Mihaela was achttien maanden oud toen Jacqueline haar adopteerde uit een kindertehuis in Roemenië. Al snel merkte Jacqueline dat er iets niet klopte. In deze eerste aflevering van het tweede seizoen gaan ze samen terug naar Mihaela’s geboorteland. Jacqueline hoopt dat haar adoptiedochter daar antwoorden vindt op de vragen waar ze mee worstelt.

Film: Angels & Demons

20.30-23.15 op RTL 8

Robert Langdon (Tom Hanks) is de enige die kan helpen als de paus overlijdt en in het Vaticaan vier kardinalen worden ontvoerd. Hij moet de moord oplossen en een aanslag op het Vaticaan zien te voorkomen. Krijg je geen genoeg van Tom Hanks? In Toy Story 4 is hij weer van de partij!

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in februari.