Rapper Ja Rule en ondernemer Billy McFarland, die in 2017 achter het mislukte Fyre Festival zaten, zijn veroordeeld om zo'n drie miljoen dollar aan een investeerder terug te betalen.

Het bedrijf EHL Funding had het duo een bedrag van ruim 2,8 miljoen dollar (2,47 miljoen euro) geleend kort voor de geplande datum van het elite-festival, meldt TMZ. Het geld ging in rook op toen bleek dat McFarland de organisatie niet op orde had en het evenement op de Bahama's moest worden afgeblazen, met duizenden gedupeerden als gevolg.

McFarland en Ja Rule zouden niet op de aanklacht hebben gereageerd en dus besloot de rechter om het volledige bedrag toe te kennen aan EHL. Daar zou nog 30 procent rente en advocatenkosten bovenop komen. De vraag blijft of de veroordeelden dat ook daadwerkelijk kunnen terugbetalen.

McFarland werd in oktober al veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf vanwege fraude. Na het schandaal rondom het Fyre Festival, startte een van de gedupeerden al een groepsvordering voor een totaal van 100 miljoen dollar. Die rechtszaak loopt nog.