Er komt definitief een elfde seizoen van de populaire comedyserie Modern Family. Het wordt tevens het laatste seizoen van de sitcom, laat zender ABC dinsdag weten.

Alle hoofdrolspelers hebben inmiddels onderhandelingen gevoerd waarin zij bevestigden terug te willen keren voor het slotseizoen.

De 'volwassen' acteurs uit de serie, onder wie Ed O'Neill en Sofia Vergara, hadden hun handtekening al onder een contract gezet . De jongere acteurs, onder wie Ariel Winter en Sarah Hyland, hadden echter nog geen overeenkomst met ABC gesloten. Dat is nu dus wel gebeurd, schrijft The Hollywood Reporter dinsdag.

Het was lang niet zeker of er een elfde seizoen van de serie zou komen. Na het tiende seizoen verliepen de contracten bij de Amerikaanse televisiezender waar de serie wordt uitgezonden, net als de contracten van de hoofdrolspelers.

Showbizzmedia meldden daarna in december dat er nieuwe onderhandelingen met de castleden om een nieuw seizoen te plannen gaande waren.

Serie ontving meerdere televisieprijzen

De met prijzen overladen sitcom vertelt over de zeer divers samengestelde familie Pritchett. De serie won vijf keer achtereen de Emmy Award voor de beste comedyserie en ook de acteurs werden meerdere malen bekroond vanwege hun rol.

Modern Family wordt in Nederland uitgezonden bij Comedy Central en is te zien op Netflix.