De wereldberoemde popzangeres Anastacia gaat de rol van Killer Queen spelen in de Engelstalige versie van de Queen-musical We Will Rock You. Voor de Amerikaanse wordt het haar debuut als musicalactrice.

De vijftigjarige Anastacia, bekend van hits als I'm Outta Love en Left Outside Alone, woont komende winter een tijdje in een hotel in Nederland. We Will Rock You wordt in december 2019 en januari 2020 opgevoerd in Amsterdam en Den Haag. 

De zangeres overwoog al eens om in ons land te gaan wonen. "Vrij recentelijk, toen Donald Trump aantrad", vertelt ze in het AD. "Nederland ligt centraal in Europa, jullie spreken bijna allemaal Engels en mijn beste vriend woont hier", aldus de zangeres.

Waar ze in december en januari precies gaat verblijven, weet Anastacia nog niet. Ze weet evenmin wat ze gaat doen als ze vrij is. "Dat ga ik nog ontdekken, want ik ben nog nooit eerder ergens zo lang geweest. Maar ik ga gewoon naar de lokale supermarkt en naar de wasserette. En ik ben dol op shoppen. Ja, dat kan best."

TEC Entertainment kondigde vorig najaar aan om de oerversie van We Will Rock You op de Nederlandse planken te brengen. De musical is in een periode van zes weken in Nederland te zien.

Tussen 2010 en 2011 was een Nederlandstalige versie van de musical te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. In deze versie, die was geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties, speelden onder anderen John Vooijs, Pia Douwes, Charly Luske en Martin van der Starre mee.

In 2013 werd een Engelstalige versie opgevoerd in de Heineken Music Hall.