Ex-K3-zangeres Karen Damen is bezig aan een tweede album. Tijdens de opname van het eerste album werd ze gevolgd door een cameraploeg, maar dat wil ze niet meer.

"Er komt geen vervolg op Karen Maakt een Plaat (het bewuste programma waarin de zangeres gevolgd werd, red.). Karen wil haar album maken zonder in de spotlights te lopen", laat haar management maandag aan de Belgische krant Het Nieuwsblad weten.

"De aandacht maakte haar vorige keer erg onzeker, waardoor ze geen specifiek genre durfde kiezen. Nu kan ze volledig haar eigen zin doen."

'Karen wil eerst focussen op haar theaterwerk'

Wanneer de nieuwe nummers zullen verschijnen, is nog onbekend. Het lijkt er sterk op dat het een langetermijnproces gaat worden voor de zangeres die achttien jaar onderdeel was van K3.

"Karen is druk bezig aan nieuwe muziek. Al zit het proces nog in de eerste fase. Er is nog geen label dat het tweede album zal uitbrengen en voorlopig staan er ook geen concerten gepland. Karen wil eerst focussen op haar theaterwerk. Daarna geven we de muzikale plannen meer vorm."

Het eerste album van Damen, Een ander Spoor, stond drie weken op nummer een in de Belgische Ultratop.