Het Rijksmuseum in Amsterdam is op zoek naar mensen met de naam Rembrandt om samen op donderdagavond 14 februari de tentoonstelling Alle Rembrandts te openen.

De Rembrandts naar wie het museum nu op zoek is, moeten Rembrandt als voornaam hebben. Ook moet de naam zowel de d als de t bevatten. In 2014 waren er volgens het Meertens Instituut 203 Rembrandts in Nederland.

Het is dit jaar 350 jaar geleden dat de beroemde zeventiende-eeuwse meester Rembrandt van Rijn (1606-1669) overleed. Het jaar 2019 is daarom uitgeroepen tot het Jaar van Rembrandt.

De tentoonstelling Alle Rembrandts vindt dan ook plaats in het kader van zijn 350e sterfdag. Voor het eerst in de geschiedenis zijn alle schilderijen, tekeningen en etsen uit de eigen collectie van het Rijksmuseum te zien.

Geïnteresseerden met de naam Rembrandt kunnen zich tot 1 februari melden bij het Rijksmuseum. Wie dat doet, wordt als 'supervip' ontvangen tijdens de opening en mag de rest van het jaar bij alle speciale Rembrandt-evenementen van het museum zijn.