Domien Verschuuren wordt de nieuwe presentator van de Top 40. De hitlijst verhuist in januari van 538 naar Qmusic, waar Verschuuren vanaf 4 januari elke vrijdag de populairste muziek inleidt.

Het presenteren van de hitlijst is voor Verschuuren, die afgelopen zomer de overstap maakte van 3FM naar Qmusic, naar eigen zeggen een droom die uitkomt.

"Toen ik een klein half jaar geleden besloot de overstap te maken naar Qmusic had ik nog niet durven dromen dat ik ook deze prachtklus erbij zou krijgen. De Top 40 is veruit de bekendste en meest gevestigde hitlijst op de Nederlandse radio en ik ben heel trots dat ik deze wekelijks mag presenteren", schrijft de dj op Instagram.

"Twintig jaar geleden stond ik als klein Dootje in de studio in Hilversum bij Erik de Zwart te kijken hoe hij het deed en vanaf 2019 mag ik je zelf vertellen wat de veertig grootste hits van Nederland zijn."

De Top 40 is sinds januari 1965 te horen op de radio, eerst bij Radio Veronica en later op Radio 3. De afgelopen 25 jaar zond 538 de hitlijst uit. Bekende dj's als Lex Harding, Erik de Zwart, Wessel van Diepen en Jeroen Nieuwenhuize presenteerden de hitlijst. Momenteel wordt de hitlijst gepresenteerd door 538-dj Ivo van Breukelen.

De Top 40 is vanaf 1 januari te horen op Qmusic. Dan zendt de zender een jaaroverzicht uit. Ook de Alarmschijf, een populair onderdeel van de Top 40, verhuist mee naar Qmusic.