De radioreclame van Eyelove, waarin zanger René Froger te horen is, Kruidvat en Online.nl zijn genomineerd voor de Loden Radioleeuw, de jaarlijkse publieksprijs voor de meest irritante radioreclame.

Het consumentenprogramma Radar maakte zaterdag de genomineerde radiospotjes bekend.

René Froger was afgelopen week ook al genomineerd voor de Loden Leeuw, de prijs voor de irritantste BN'er in een tv-reclame, samen met André Hazes (Essent) en Gerard Joling (Lidl). "Zijn Amsterdamse accent en gezang worden ook door de radioluisteraar niet gewaardeerd", meldt Radar.

De stem van Hadewych Minis in de Kruidvat-reclames wordt volgens Radar als irritant en overdreven ervaren. "Volstrekt abnormale spreektaal", oordelen luisteraars. Het repeterende gezang "internet, tv en bellen" in de reclame van Online.nl vinden ze eveneens te luid en zeer irritant.

"Stank hoeft niet te stinken" van Geberit won vorig jaar de Loden Radioleeuw voor het meest ergerlijke radiospotje van het jaar.

De eerste Loden Radioleeuw werd in 2016 gewonnen door Incentro. De Loden Radioleeuw wordt zaterdag 15 december uitgereikt in de uitzending van Radar op NPO Radio 1. Stemmen kan tot vrijdag 14 december.

De Loden Leeuw-beeldjes worden maandag 17 december in de televisieuitzending van Radar uitgereikt.