Regisseur en scenarist Jon Karthaus werkt aan een nieuwe Costa!-film, zo heeft producent NL Film vrijdag bekendgemaakt.

Karthaus schrijft het scenario samen met wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Over de exacte inhoud van de nieuwe film kan het productiehuis nog niets zeggen. "Het project staat nog in de kinderschoenen", stelt een woordvoerder. "Maar we zijn er wel heel serieus mee bezig."

Het is niet duidelijk wanneer de nieuwe Costa! in de bioscopen te zien zal zijn.

Serie van Costa! liep vier seizoenen

De komedie van Johan Nijenhuis uit 2001 over een groep jongeren die twee weken vakantie vieren in Salou trok 700.000 bezoekers en sprak een jong publiek aan dat de Nederlandse film daarvoor niet wist te bereiken.

De hoofdrollen werden gespeeld door Georgina Verbaan, Katja Schuurman, Daan Schuurmans, Kurt Rogiers en Michiel Huisman. Voor bijna alle acteurs was het de eerste grote rol in een speelfilm.

Na de film Costa! volgde er een serie, die vier seizoenen bij BNN liep. Regisseur Nijenhuis werkte ook nog enige tijd aan een prequel die zich tijdens de krakersrellen in de jaren tachtig zou afspelen, maar dat project kwam nooit van de grond.

Karthaus brak door met zijn hoofdrol in de Zoop-serie en -films van Nijenhuis. Hij concentreert zich de laatste jaren vooral op regisseren en maakte onder meer de komedies Homies en Bella Donna's.