De meer dan een kwart miljoen handtekeningen die BNNVARA-presentator Tim Hofman verzamelde in de hoop een nieuw kinderpardon af te dwingen, zullen bij wijze van signaal aangeboden worden aan de Tweede Kamer. 

Dat doet Hofman in het bijzijn van Nemr, Dennis en Maksim, de drie kinderen die de hoofdrol hadden in de documentaire Terug Naar Je Eige Land.

Na het uitkomen van deze #BOOS-documentaire begon de presentator een initiatief om meer dan vierhonderd vluchtelingenkinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland leven, hier te laten blijven. Zijn doel om 40.000 handtekeningen te halen, had Hofman al in een paar uur bereikt. 

De programmamaker hoopt met de handtekeningen het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Zo probeert hij te voorkomen dat vierhonderd kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland wonen het land worden uitgezet. Daarnaast verwacht de programmamaker een structurele oplossing van de politiek.

Dat het dossier heel moeilijk en pijnlijk is, erkende Hofman al eerder. "Je hebt natuurlijk kinderen die al uitgezet zijn, omdat hun ouders zich aan de regels hebben gehouden of door wat voor omstandigheden dan ook. Is het oneerlijk? Tuurlijk. Betekent dit dat het de komende jaren zo door moet blijven gaan? Dat denk ik dus niet."

Nadat de petitie is aangeboden aan de Kamer zal er een speciale aflevering van #BOOS verschijnen op het YouTube-kanaal.