Nederlandse Spotify-gebruikers hebben in 2018 veel naar Nederlandse hiphop geluisterd. In de Nederlandse top tien van de streamingdienst staan acht rappers. Josylvio is het meest beluisterd, voor Ronnie Flex, Lil' Kleine en Frenna. 

In de top tien staan verder Bizzey, Boef, Broederliefde en Sevn Alias. Drake (zesde) en Ed Sheeran (negende) maken de ranglijst compleet.

Het meest gestreamde nummer in Nederland is One Kiss van Dua Lipa en Calvin Harris. Nummer twee is God's Plan van Drake, dat wereldwijd het meest beluisterd werd.

Op de derde plek in Nederland staat Verleden Tijd van Frenna en Lil' Kleine.

Drake wereldwijd meest beluisterd

Wereldwijd is Drake de meest gestreamde artiest van 2018. Zijn liedjes werden in totaal bijna acht miljard keer beluisterd op Spotify. Hij verslaat Post Malone en XXXTentacion, die in juni werd doodgeschoten. Ed Sheeran, de meest gestreamde artiest van 2017, zakte naar de vijfde plaats.

Ariana Grande is de vrouw met de meeste streams, voor Dua Lipa en Cardi B. Imagine Dragons is de groep die het meest beluisterd werd en Scorpion van Drake is het meest gestreamde album. De snelst groeiende genres zijn volgens Spotify emorap, lofibeats en bregafunk.

Spotify keek ook naar de best beluisterde nummers van vroeger. In deze categorie won Africa van Toto, voor Take On Me van a-ha en Billie Jean van Michael Jackson.

Spotify heeft wereldwijd meer dan 191 miljoen gebruikers. Van deze groep hebben 87 miljoen mensen een betaald abonnement.