Kill Mode, de laatste speelfilm die de zaterdag overleden acteur Dave Mantel heeft gemaakt, gaat medio 2019 in première. De opnames van de sciencefictionfilm, waarin Mantel de hoofdrol speelt, werden een jaar geleden al afgerond.

Dat heeft producent Get off the road maandag laten weten. Kill Mode vertelt over een vrijheidsstrijder die in de toekomst een geheim achterhaalt, dat het bedrijf ten val kan brengen dat de wereld in handen heeft.

Mantel deelt in de Engelstalige film onder meer het doek met Ted Neeley, de Amerikaanse acteur die al bijna een halve eeuw de rol van Jezus in de musical Jesus Christ Superstar vertolkt.

Het is nog niet duidelijk of Kill Mode ook in Nederland te zien zal zijn. Molly, de vorige film van het Utrechtse productiehuis, werd ook alleen maar in het buitenland uitgebracht.

Mantel overleed zaterdagochtend op 37-jarige leeftijd. Hij genoot vooral bekendheid door de rol van Menno Kuiper in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook speelde hij in hitfilms als Sonny Boy, Spijt! en De Groeten van Mike!.