Guus Meeuwis treedt volgend jaar op voor zijn jongste fans. Op woensdagmiddag 12 juni staat hij met Groots Junior in het Philips Stadion in Eindhoven. De zanger kondigde het stadionconcert voor kinderen dinsdag aan.

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, "maar we denken dat kinderen van zes tot en met twaalf jaar dit het allerleukste vinden", aldus Meeuwis.

"Bij de zondagmiddagshow komen altijd al veel gezinnen met kinderen en dat vormde de inspiratie om een concert speciaal voor kinderen te geven. Met dit concert wil ik kinderen op een bijzondere manier hun allereerste stadionconcert laten beleven."

Meeuwis staat in juni voor het veertiende opeenvolgende jaar met zijn Groots met een zachte G-concerten in het Philips Stadion. De junioredities vinden plaats voorafgaand aan de reguliere shows op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni. De voorverkoop voor het kinderconcert start woensdagochtend, kaarten voor de andere shows zijn al te koop.

Dansen en zingen

Voor het kinderconcert heeft de Brabantse zanger het Groots Junior Managementteam in het leven geroepen, omdat een show voor zijn jongste fans "hele andere koek is".

"Kinderen weten tenslotte zelf het allerbeste wat zij leuk vinden tijdens een concert!", zegt Meeuwis over het team van adviseurs dat uit zes kinderen bestaat.

De jonge managers hebben hoge eisen. "Iedereen vindt Bruno Mars wel leuk, dus daar gaan we voor", zegt de achtjarige Jules. "Guus heeft alle artiesten die wij leuk vinden opgeschreven en zal ons bij de volgende vergadering laten weten wie hij allemaal al heeft gebeld."