De EO maakt eenmalig het programma De Laatste 24 Uur, waarin René Froger zogenaamd te horen krijgt dat hij nog maar 24 uur te leven heeft. Froger moet zijn laatste dag invullen zoals hij ook zou doen als dit scenario zou uitkomen.

Het programma wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen en uitgezonden op 26 december. De EO laat aan NU.nl weten dat het om een "voorlopig eenmalige aflevering" gaat.

"Het laat je stilstaan en ontdekken wat nu écht belangrijk voor je is", zegt Van Leeuwen over zijn programma. "Voor wie je dankbaar bent, wat van waarde voor je is en wat jij voor anderen betekent. In dit programma ga ik samen met René Froger deze zoektocht aan, maar het geeft ook de kijker de gelegenheid om na te denken over deze belangrijke vragen van het leven."

Voor Froger waren zijn 'laatste uren' heftig. De zanger moet als eerste afscheid nemen van zijn honden. "Het zou je toch gebeuren, zeg. Als je daarover nadenkt, dan word je echt gek."

Wat Van Leeuwen in petto heeft voor Froger, weet hij niet. Tijdens het avontuur maken de mannen de balans op. Waar is Froger dankbaar voor? Wie zijn Frogers dierbaren en is hij gelukkig?

"In de afgelopen 24 uur - het voelt als een week - hebben we zoveel besproken en gedaan", zegt de zanger als zijn laatste uur bijna heeft geslagen. "En nu, nu is het alleen maar sterker geworden; hoeveel ik van het leven hou."

Het programma werd eerder gemaakt op de Vlaamse zender VTM, waarin onder anderen auteur Herman Brusselmans zijn laatste 24 uur moest invullen.