Jamie Dornan heeft gezworen nooit meer in een Fifty Shades of Grey-achtige film te spelen, omdat hij door de rol van Christian Grey erg onder een vergrootglas lag.

"De films zijn ontvangen zoals ze worden ontvangen en de recensies zijn soms ook kritisch, dat is niet erg gunstig", vertelt de 36-jarige acteur aan Vulture.

"Maar ze hebben veel geld opgebracht en ze zijn vrij uniek. Om voor mezelf te spreken, en ik spreek ook voor Dakota Johnson: het is een andere baan op een andere set. Ik zal waarschijnlijk nooit meer een baan aannemen met zo veel publieke aandacht. En dat is prima."

Dornan maakt al snel duidelijk dat hij niet op Fifty Shades of Grey-trilogie neerkijkt, en voegt daaraan toe: "Het heeft ons zo veel gebracht. Het was een gek ding om betrokken bij te zijn. Het was zo groot in zijn omvang en de ontvangst, en het blijft geliefd bij veel mensen. Vanwege de levenservaring ben ik blij dat ik het heb meegemaakt. Hoewel het nu bijna voelt alsof het niet gebeurd is."

"Voor de fans is het allesomvattend, al die tijd in afwachting van het volgende boek of de volgende film. Dakota en ik hebben keihard gewerkt om de film te promoten en onszelf in de hysterie onder te dompelen. Het was een vreemde tijd, maar zonder die tijd had ik geen Anthropoid of A Private War kunnen doen."