Arjen Lubach zat woensdagavond in het Amerikaanse programma Late Night en sprak met talkshowhost Seth Meyers onder meer over zijn bekendheid, liefdesperikelen en zijn filmpje America First - The Netherlands Second.

Lubach verklapte in gesprek met Meyers dat zijn ex-vriendin het had uitgemaakt op het dak van Rockefeller Center, waar de NBC-show wordt opgenomen.

Hij doelt hiermee op Zomergasten-presentatrice Janine Abbring, met wie hij rond het begin van de eeuwwisseling een knipperlichtrelatie had.

"Ze is nu mijn beste vriendin. Ze wilde het graag uitmaken op het dak van het Empire State Building, maar er was een ontzettend lange rij. Dus na twee uur wachten zijn we naar het dak van het Rockefeller Center gegaan." 

Lubach vindt het fijn om niet herkend te worden

Meyers wilde ook van de tv-presentator weten hoe het voelt om in New York over straat te kunnen, zonder herkend te worden. Lubach vertelde dat hij dit fijn vindt, omdat hij in Nederland regelmatig wordt aangesproken door mensen die hem herkennen. 

"Het was happy hour en ik stond met mijn rug naar de bar", vertelt Lubach hierover. "Zo'n gast herkende me toen hij vlak voor me stond en zei: 'Jij bent Arjen Lubach.'"

"'Ja dat weet ik', zei ik. Alsof je je eigen naam zou vergeten. De man wilde zijn vrienden aan de andere kant van de zaak roepen maar die hoorden hem niet. Waarop hij zijn armen om me heen sloeg, me optilde en door de tent heen naar zijn vrienden tilde."

Presentator sprak in show over virale video

De Amerikaanse komiek, die zelf twee jaar in Nederland heeft gewoond, haalde ook Lubachs filmpje America First - The Netherlands Second aan. De Trump-introductie uit zijn programma Zondag Met Lubach (ZML) ging viral, waardoor Lubach in de VS enige bekendheid verwierf.

"Wij hebben in Nederland een cultzanger genaamd Lee Towers. In de video zeggen we: 'meneer Trump, u heeft de Trump Towers, wij hebben Lee Towers'", aldus Lubach. "Een jaar na het filmpje werden er twee torens gebouwd. Toen belden ze me op of ze die de Lee Towers mochten noemen. Dus door ons stomme filmpje staan er nu in Rotterdam twee grote gebouwen die de Lee Towers heten."

Zondag met Lubach werd afgelopen zondag voor het laatst dit seizoen uitgezonden. De cabaretier toert de komende maanden door het land met zijn theatershow Arjen Lubach Live!. ZML keert vrijwel zeker terug na de zomer.