Roeland Fernhout speelt een slechterik in de nieuwe Nederlandse familiefilm De Club van Lelijke Kinderen, heeft distributeur Independent Films maandag bekendgemaakt. Fernhout kruipt in de rol van President Isimo, die het land opschoont door alle lelijke kinderen op te sluiten. 

Eerder werd al bekendgemaakt dat Georgina Verbaan, Katja Schuurman en Edwin Jonker als de handlangers van de president te zien zullen zijn. Het is voor het eerst in vijftien jaar dat Verbaan en Schuurman samen in een film spelen.

In De Club van Lelijke Kinderen moet de elfjarige Paul, een jongen met grote flaporen, plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten, omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen.

Paul weet te ontsnappen en richt samen met een aantal andere kinderen de Club van Lelijke Kinderen op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president.

Jelka van Houten en Jeroen van Koningsbrugge spelen bijrollen als de ouders van Paul. De familiefilm is een coproductie van Umami Media en Shooting Star (De dirigent, Pietje Bell). De opnames van De Club van Lelijke Kinderen vinden dit najaar plaats.

De film moet in oktober 2019 in de bioscopen te zien zijn.