Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Intocht Sinterklaas

Sinterklaasintocht Zaanstad goed voor 1,9 miljoen kijkers

De intocht van Sinterklaas zaterdagmiddag in Zaanstad heeft bijna 1,9 miljoen tv-kijkers getrokken. De aankomst was te zien was in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal op NPO3.
Door BuzzE/NU.nl

De intocht trok ruim 100.000 kijkers minder dan de afgelopen paar jaren. Vorig jaar, toen de Sint aankwam in Dokkum, was de intocht het best bekeken programma van de dag met ruim twee miljoen kijkers. Dat was ook in 2016 het geval toen de intocht in Maassluis was.

Het reguliere Sinterklaasjournaal, dat om 18.00 uur werd uitgezonden, was goed voor 746.000 kijkers. Het NOS Journaal stond zaterdag bovenaan de ranglijst van Stichting Kijkonderzoek met 1.926.000 kijkers. Het consumentenprogramma Kassa nam de derde plek in met 1,4 miljoen kijkers. 

Overigens verliep de landelijke intocht in Zaanstad rustig en sfeervol, hoewel er wel vier mensen werden gearresteerd: twee op verdenking van verstoring van de openbare orde, een vanwege het gooien van een steen naar een vak waar werd gedemonstreerd en een vanwege het niet bij zich dragen van een ID.

Door de gemeente waren twee vakken ingericht waar voor- en tegenstanders van Zwarte Piet mochten demonstreren.


Lees meer over:

MediaSinterklaas

Aanbevolen artikelen