De nieuwe Avengers-film Infinity War Part II, die volgend jaar mei uitkomt, gaat drie uur duren. Daarmee wordt het de langste film van producent Marvel tot nu toe.

De eerste Infinity War was tot nu toe de langste Marvel-film, met twee uur en veertig minuten, meldt The Hollywood Reporter.

In deze film kwamen vrijwel alle personages samen die tot nu toe in het Marvel-universum werden geïntroduceerd: van Captain America tot Iron Man en van de Guardians of the Galaxy tot de personages uit Black Panther. De film had een onverwacht einde dat veel fans in vertwijfeling achterliet over de toekomst van alle helden.

De liefhebbers van Marvel lijken echter geen problemen te hebben met de lengte; Infinity War staat met een opbrengst van 2 miljard dollar (zo'n 1,75 miljard euro) op de vierde plek van de lijst met de succesvolste bioscooptitels aller tijden. Ook de nummer één, twee en drie - Avatar, Titanic en Star Wars: The Force Awakens - variëren in lengte tussen de twee uur vijftien minuten en drie uur en vijftien minuten.

Over de inhoud van de nieuwe Avengers-film is nog niets bekend. Ook de subtitel van Avengers 4 is nog niet onthuld.