Ilse Warringa en Karin Bloemen gaan stemmen inspreken voor de animatiefilm The Grinch. Warringa verzorgt de stem van Donna, de moeder van Cindy-Loe Woe. Bloemen is te horen als Burgemeester Ogurkie. 

Eerder werd al bekendgemaakt dat Carlo Boszhard de stem gaat inspreken van kerstgriezel The Grinch. In de originele Engelse versie van de animatiefilm neemt Benedict Cumberbatch deze taak op zich.

Ook zijn onder anderen Murth Mossel, Matheu Hinzen, Kee Derwig en Roman Derwig te horen in de Nederlandse versie. Fedja van Huêt is de verteller.

De film wordt gemaakt door Illumination Entertainment, bekend van Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke), Minions, Huisdiergeheimen en Sing.

Het kerstverhaal van Dr. Seuss gaat over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Loe, dat juist dol is op kerst.

Trailer animatiefilm The Grinch
108
Trailer animatiefilm The Grinch

Jim Carrey was eerder te zien als The Grinch

The Grinch is eigenlijk een Amerikaanse film uit 2000. In de originele versie is Jim Carrey te zien als het groene monster dat probeert te voorkomen dat de dwergachtige bewoners van Whoville kerst kunnen vieren.

De Nederlandse versie van de animatiefilm is vanaf 29 november te zien in de bioscopen.