Tim Murck gaat een kraker spelen in de nieuwe Baantjerfilm. Mads Wittermans en Dennis Grotenhuis spelen, net als de Spangas-acteur, kopstukken van de Amsterdamse krakersbeweging in de jaren tachtig. 

Ook Leny Breederveld, Bas Keijzer, Peter Bolhuis en Poal Cairo hebben rollen in de film, laat producent Millstreet Films weten. 

Eerder werd al bekendgemaakt dat Waldemar Torenstra de jonge De Cock speelt. De rol van zijn partner Montijn wordt vertolkt door Tygo Gernandt. Het idee voor de film en de daarop volgende serie komt van Thijs en Peter Römer, zoon en kleinzoon van Piet Römer, die de rol van De Cock jarenlang op zich nam in de tv-serie die werd gemaakt op basis van de boeken van Appie Baantjer.

De nieuwe film speelt zich af in de roerige jaren tachtig, wanneer De Cock is gestationeerd als rechercheur in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit de Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama te voorkomen.

De speelfilm is komend voorjaar te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later in zijn geheel bij Videoland en RTL 4 te zien is. De regie is in handen van Arne Toonen (De Boskampi's). De opnames van de film vinden momenteel plaats.