Regisseur Ava DuVernay werkt samen met Netflix aan een documentaire over Prince. De erven van Prince verlenen hun medewerking en leveren interviews, foto's en ander archiefmateriaal van de legendarische zanger aan. 

De docu, die uit meerdere delen zal bestaan, beslaat het hele leven van Prince. De regisseur voelt zich vereerd om met de nalatenschap van de artiest aan de slag te gaan, zegt ze tegen Deadline.

DuVernay is al begonnen met het project en heeft samen met enkele medewerkers meerdere bezoeken aan Paisley Park, de residentie van Prince, en aan zijn oude studio gebracht.

De 46-jarige Duvernay heeft tot dusver een indrukwekkende loopbaan en schreef meerdere prijzen en nominaties in de filmindustrie op haar naam. Ook brak ze een lans door dat als eerste Afro-Amerikaanse vrouw te doen.

Dit jaar kwam haar fantasyfilm A Wrinkle In Time uit, waarin Oprah Winfrey, Reese Witherspoon en Mindy Kaling de hoofdrollen speelden. Met een budget van tussen de 150 en 250 miljoen dollar werd ze de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke regisseur die een dergelijk bedrag aan een film kon uitgeven.