Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Twan Huys herwint plek in kijkcijfer-top 25

RTL Late Night met Twan Huys wist vrijdagavond weer een plek bij de 25 best bekeken programma's te veroveren.
Door BuzzE/NU.nl

Huys trok 499.000 kijkers en staat daarmee op de 23e plek, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Huys nam het stokje na de zomer over van Humberto Tan, die het veld moest ruimen vanwege tegenvallende kijkcijfers. Met Huys aan het roer trekt RTL Late Night echter nog minder kijkers, het programma staat vaker niet dan wel in de kijkcijferlijst.

Huys' grote concurrent Jeroen Pauw deed het ook vrijdag beter. 1,1 miljoen televisiekijkers zapten naar NPO 1 voor zijn latenighttalkshow. Daarmee staat Pauw op de zevende plek in de kijkcijfertop van vrijdag. Die wordt aangevoerd door het NOS Journaal van 20.00 uur, dat 2,1 miljoen kijkers trok. 2 voor 12 (ruim 1,3 miljoen kijkers) en De wereld draait door (1,3 miljoen kijkers) maken de top drie compleet.

Laatste RTL-programma De Mol werd goed bekeken

De finale van The Talent Project heeft vrijdagavond 894.000 kijkers getrokken op RTL 4. Deze cijfers leveren het programma een twaalfde plek in de kijkcijfertop op. De talentenjacht was het laatste programma dat Johnny de Mol voor RTL maakte, hij stapte eerder dit jaar over naar SBS6.

De Mol is dinsdagavond al te zien op de zender van zijn vader. De zender haalde Waar is De Mol?, waarmee de presentator tien jaar geleden zijn presentatiedebuut maakte, weer van de plank. Dit keer gaat hij met onder anderen Humberto Tan, Victor Mids en Ellie Lust op reis.

The Talent Project, dat werd gewonnen door de negentienjarige Avanaysa, ging eind vorige maand van start met ruim een miljoen kijkers. In de nieuwe talentenjacht werden de kandidaten na een succesvolle auditie eerst honderd dagen naar een zogenoemde academy gestuurd, waar ze door bekende coaches werden opgeleid tot echte podiumdieren. Nadien presenteerden ze zich weer voor de jury, die bestond uit Caro Emerald, Chantal Janzen en Roel van Velzen.


Lees meer over:

MediaKijkcijfersRTL Late Night

Aanbevolen artikelen