De in opspraak geraakte talkshowpresentatrice Megyn Kelly krijgt haar show op NBC niet meer terug. De Amerikaanse zender bevestigt vrijdag dat er definitief een streep door het programma gaat en dat de presentatrice op zoek kan naar een nieuwe werkgever.

Momenteel wordt met haar onderhandeld over een afkoopsom, schrijft The Hollywood Reporter vrijdag.

Kelly moest deze week diep door het stof na een onhandige uitspraak over blackface. Dinsdag zei Kelly in haar Megyn Kelly Today-show dat ze niet snapte waarom iemand zich niet zwart zou mogen schminken voor Halloween en dat dit door sommige mensen als racistisch wordt gezien.

Dat leidde vervolgens tot enorme ophef in Amerika. Kelly maakte een dag later excuses, maar dat mocht niet baten. Donderdag werd een herhaling van haar show uitgezonden en op vrijdag was ze evenmin te zien.

Volgende week wordt de show door iemand anders gepresenteerd, bevestigt de zender. Wie dat zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Blackface staat voor de karikatuur van Afro-Amerikanen die in negentiende en twintigste eeuw door zwart geschminkte Amerikanen werd neergezet.