Acteur Bartho Braat, die bekend werd als Jef Alberts in soapserie GTST, gaat Sinterklaas spelen in een nieuwe serie van RTL en Videoland. 

De Pepernoten Club is vanaf 17 november te zien. Op die dag is ook de intocht van Sinterklaas. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor YouTube-sterren MeisjeDjamila, Clonny Games en Bibi.

In De Pepernoten Club is alle hectiek rondom het sinterklaasfeest te volgen, vastgelegd door Vlogpiet en Prankpiet. Zij komen echter in de problemen als door een grap van Prankpiet de verlanglijstjes van alle kinderen in heel Nederland kwijtraken.

In de serie lopen zogenoemde roetveegpieten rond. RTL besloot al in 2016 alleen nog maar gebruik te maken van pieten met roetvegen op hun gezicht.

De NTR, die het Sinterklaasjournaal en de intocht van de Sint uitzendt, meldde eerst dat er dit jaar ook in de NPO-programma's alleen maar roetveegpieten te zien zouden zijn. Maar later verduidelijkte de omroep dat er ook volledig zwarte pieten in de uitzendingen zullen rondlopen. "Naar gelang ze vaker door de schoorsteen zijn gegaan, worden ze zwarter.''