Tim Akkerman wil voor zijn nieuwe plaat geen voorschot van een platenmaatschappij. De voormalige voorman van DI-RECT hoopt geld op te halen met crowdfunding, zodat hij volledige creatieve vrijheid heeft.

"Toen iemand me hierover vertelde dacht ik: crowdfunding is bedelen. Daar denk ik nu heel anders over", zegt hij tegen het AD.

Binnen een paar dagen stond de teller al op 10.000 euro. Donateurs krijgen vanaf 25 euro het album als download. Voor het dubbele bedrag krijgt een donateur de nieuwe muziek van Akkerman op vinyl. Ook met rondleidingen (140 euro) door zijn thuisstad Den Haag en huiskamerconcerten (500 euro) haalt de zanger geld op.

Afgelopen zomer maakte de 38-jarige rocker bekend na een huwelijk van elf jaar te gaan scheiden van zijn vrouw Stephanie. "Mekaar ontwijken, geen contact. Een steen in m'n maag. Ze wilde niet meer. Ik heb geprobeerd haar terug te winnen. Maar aan een dood paard kun je niet trekken", legt Akkerman uit. "Ik kan je de lyrics nog niet geven, maar het nummer Run op m'n nieuwe plaat gaat over wat je voelt als het geen zin meer heeft."

Aan een nieuwe relatie moet Akkerman nog niet denken. "Hou op. Daar heb ik dus even geen zin in." Hij focust zich voorlopig op zijn nieuwe album, dat komend voorjaar moet verschijnen.