Danny de Munk gaat zich voorlopig richten op nederdance, een nieuwe stroming die na een nacht dansen en door zijn kinderen bij hem is opgekomen. Het genre behelst Nederlandstalige muziek op een moderne dancebeat.

De Munk zegt in een interview met De Telegraaf dat hij zich door zijn kinderen heeft laten inspireren.

"Mijn dochter Bo en zoon Davy draaien veel internationale dance. En zelf ben ik ook wel een figuur die graag naar dat soort feesten gaat", vertelt de zanger.

"Dan voel ik mij helemaal vrij en zweef ik over de dansvloer. Je kunt je niet voorstellen hoe vrolijk ik word en wat voor energie ik van deze muziek krijg.

'Ik ben soms luidruchtig'

De titel Toch ff Lekker Zo, het nieuwe 'nederdance-nummer' van de volkszanger werd eigenlijk toevallig en met drank op bedacht. "Als ik een borrel op heb, dan ben ik vrij luidruchtig", zegt de 48-jarige zanger.

"Ik hou van feesten en dat gaat er weleens wild aan toe, zodat mensen een beetje gaan lopen zeiken. Dan zeg ik: 'Laat ze lekker, toch ff lekker zo?' Ik denk dat het wel blijft hangen."

De Munk, die op twaalfjarige leeftijd doorbrak met de film Ciske de Rat, vond het "tijd voor iets anders" en ging met het nieuwe muziekgenre aan de slag. Na bijna 1,5 jaar werk wordt het nummer Toch ff Lekker Zo maandag uitgebracht.