Roeland Fernhout heeft een bijrol in het nieuwe seizoen van de Britse serie Killing Eve bemachtigd. Welke rol de Nederlandse acteur exact speelt, is niet bekend.

Killing Eve is gebaseerd op de boeken van Luke Jennings en gaat over een geniale seriemoordenaar die voor haar werkgever de hele wereld over reist om nietsvermoedende mensen om te leggen. De hoofdrollen worden gespeeld door Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw en Kim Bodnia (The Bridge).

In Amsterdam werden de afgelopen week opnames voor het tweede seizoen gedraaid. Fernhout zou onder meer op de Wallen een nachtelijke scène hebben gehad met hoofdrolspeelster Comer. Ook zijn er opnames gemaakt in het Rijksmuseum.

Behalve in Amsterdam, worden dit najaar ook in Parijs en Londen opnames gemaakt. Het tweede seizoen wordt in 2019 uitgezonden. De door BBC America geproduceerde serie werd onder meer genomineerd voor twee Emmy's.

De 45-jarige Fernhout was eerder onder meer te zien in de series Zwarte Tulp en Meisje van plezier en de films Zusje en Phileine zegt sorry.