Actrices Ilse Warringa en Jennifer Hoffman zijn voor hun rol in de hitserie De Luizenmoeder genomineerd voor een Televizier-Ster in de categorie beste acteur/actrice. Ze nemen het op tegen Lies Visschedijk, die is genomineerd voor haar rol in de RTL-serie Soof: Een Nieuw Begin.

Sinds 2016 worden er op het gala prijzen toegekend aan de beste acteur en actrice van het jaar. Tot nu toe maakten acteurs en actrices uit tv-series apart kans op een Zilveren Televizier-Ster. Vanaf dit jaar zijn deze categorieën samengevoegd in één prijs.

Dit jaar zijn dus alleen actrices genomineerd. Twee weken geleden stonden André van Duin en Jeroen van Koningsbrugge als enige mannen nog in de top acht.

​Chantal Janzen, Eva Jinek en Geraldine Kemper zijn genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster in de categorie beste presentatrice.

Vorig jaar won Jinek de publieksprijs. Ze was toen voor de eerste keer genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Voor Kemper is het al de vierde keer dat ze meedingt naar de prijs voor de beste presentatrice. Janzen ging tussen 2014 en 2016 al drie keer achtereen met de prijs naar huis, vandaar dat ze vorig jaar geen kans maakte.

De Zilveren Televizier-Sterren worden op 11 oktober uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Amsterdam.