De Ierse boyband Westlife heeft besloten hun zangcarrière nieuw leven in te blazen. De mannen zijn bezig met het maken van nieuwe nummers en zouden daarbij worden geholpen door Ed Sheeran.

Volgens The Irish Sun zou Sheeran ook een van de drijvende krachten zijn achter de reünie. Met behulp van de Britse singer-songwriter moet de groep aansluiting vinden bij nieuwe, jonge fans. 

De reünie gaat hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden zonder de vroegere frontman Brian McFadden, die zich sinds 2004 richtte op zijn solocarrière. De overige leden van de populaire jaren negentig-formatie zijn Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily en Shane Filan.

"De deal is helemaal rond en het gaat er nu echt van komen: de terugkeer van Westlife. Maar absoluut zonder Bryan McFadden, dat hoofdstuk is afgesloten", aldus een bron. De overige leden hebben het McFadden altijd kwalijk genomen dat hij de band verliet om zich te richten op zijn solocarrière.

De Ierse krant schrijft verder dat de vier mannen een eerder aanbod van Simon Cowell van de hand hebben gewezen, omdat hij erop stond dat hun comeback alleen kon plaatsvinden met McFadden erbij. Hiermee waren de overige bandleden het niet eens en dus gingen ze verder zonder Cowell en bij een ander platenlabel.