De première van de nieuwste talentenjacht op RTL4, The Talent Project, was vrijdagavond goed voor iets meer dan een miljoen kijkers. 

In het programma worden jonge talenten opgeleid tot artiesten door professionals, zoals YouTuber Kaj Gorgels.

Met onder meer Caro Emerald, Chantal Janzen en Roel van Velzen in de jury worden de jonge zangers in honderd dagen klaargestoomd voor het grote publiek. Zo krijgen de deelnemers zang- en dansles, en wordt er gewerkt aan hun visagie en styling.

The Talent Project volgt een week na de finales van het goedbekeken The Voice Senior. Dat programma trok met de finale meer dan 2 miljoen kijkers.

De talentenshow, waaraan alleen zangtalenten van boven de zestig jaar deelnamen, koos vorige week de zanger Jimi Bellmartin als winnaar onder leiding van Gerard Joling en Gordon.

M haalde miljoen kijkers niet

De talkshow M, gepresenteerd door Margriet van der Linden, beleefde vrijdagavond zijn laatste aflevering die door bijna 700.000 mensen bekeken werd. Te gast waren onder andere milieuactiviste Annefleur Dekker, historicus Geerten Waling, journaliste Clarice Gargard, strafadvocaat Khalid Kasem en schrijver Hans Dorrestijn.

Het NPO-programma, dat het gat moet opvangen nadat De Wereld Draait Door in maart stopte, lukt het niet om dezelfde cijfers te halen als de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. Of M een tweede seizoen krijgt, is nog niet zeker. Komende maandag keert DWDD weer terug op televisie met Racoon als nieuwe huisband.