Het langverwachte bioscoopvervolg van hitserie Penoza gaat definitief door. De opnames van de film gaan binnen enkele maanden van start in Amsterdam en in het buitenland.

Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen is tevreden met het scenario en de financiering van het project is nagenoeg rond.

Waar de film precies over gaat en welke acteurs terugkeren, willen de makers nog niet zeggen. "Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd", vertelt Van Rooijen.

De film zal een op zichzelf staand verhaal vertellen dat tegelijkertijd teruggrijpt op de 5 seizoenen die tussen 2010 en 2017 op televisie te zien waren. "Voor de trouwe fans wordt het een feest van herkenning, op heel veel fronten", belooft Van Rooijen. "Maar we willen dat ook mensen die de serie niet kennen, plezier aan de film kunnen beleven."

Acteurs Penoza nog niet bezig met afscheid van personages
89
Acteurs Penoza nog niet bezig met afscheid van personages

In het ongewisse over lot van Carmen

De eerste vier seizoenen werden grotendeels door Van Rooijen gemaakt, die drie jaar geleden naar Hollywood verhuisde en daar inmiddels zijn eerste speelfilm heeft afgerond. Hij filmt nu in Letland de internationale vampierenserie Heirs of the Night.

Penoza vertelt het verhaal over huisvrouw Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in het criminele circuit over te nemen. Het slot van seizoen vijf liet de fans in het ongewisse over het lot van Carmen.

In de serie speelden onder meer Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber, Sigrid ten Napel, Hajo Bruins, Olga Zuiderhoek en Niels Gomperts vaste rollen in de serie. De serie staat dit jaar in de voorlopige top tien voor de Televizier-Ring.