De Nederlandse danser Timothy van Poucke, lid van het corps de ballet van Het Nationale Ballet, heeft de Alexandra Radiusprijs 2018 gewonnen. Die bestaat uit een bedrag van 2.500 euro en een kunstwerk.

Van Poucke kreeg de onderscheiding zaterdag tijdens het Gala van Het Nationale Ballet in Amsterdam van Alexandra Radius zelf.

De jury noemt de 21-jarige Woerdenaar "buitengewoon getalenteerd". "Hij beschikt nu al over een opvallend goede techniek, is bijzonder muzikaal en - zeer belangrijk in het klassieke ballet - een uitstekende partner." Daarnaast prijst de jury hem om zijn grote charisma en innemende toneelprésence.

De Alexandra Radiusprijs is een onderscheiding voor de opvallendste danser van het hele Nationale Ballet. De prijs wordt sinds 1989 jaarlijks uitgereikt.

Bij de uitreiking van zaterdag waren tal van prominenten aanwezig. De schrijvers Arthur Japin en Bart Chabot waren op het evenement afgekomen, net als Eric Corton. Anna Drijver, Eva Simons en Wende Snijders behoorden ook tot de genodigden.